Het Juridisch Sportloket

Het Juridisch Sportloket is er voor de sport. Het Juridisch Sportloket combineert een berg aan kennis en ervaring in de sport met een laagdrempelige toegang en een praktische aanpak van uw vraag of probleem.

Met het Juridische Sportloket hebben we de krachten van twee specialisten gebundeld: Omnius Juristen en Vissers Advocatuur. Bij ons is iedere juridische vraag vanuit de sport in goede handen!

Voor sporters en trainers

Onbezorgd je sport beoefenen. Of als trainer of staflid onbezorgd andere sporters beter maken. Dat is wat je wilt als sporter of trainer. Maar u kunt te maken krijgen met juridische vragen of problemen. De gespecialiseerde advocaten en juristen van het Juridisch Sportloket helpen u dan graag. Met passie voor sport en kennis van zaken. Sportrecht is onze specialiteit!

Arbeidsovereenkomst sporters en trainers

Als trainer, stafllid of speler kunt u te maken hebben met contractuele afspraken met de club. Het is belangrijk deze afspraken goed vast te leggen in een spelers – of arbeidsovereenkomst en daarbij rekening te houden met de bijzondere regels die de sport kent. Regels die onder andere zijn vastgelegd in reglementen en de CAO Sport.
In de overeenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over beloning, portretrecht en promotionele activiteiten. Vaak worden ook gedragsregels opgenomen en verwezen naar het anti-dopingreglement.
Onze advocaten en juristen kennen de wereld van de sport als geen ander. Laat u dan ook door onze specialisten adviseren over de arbeidsovereenkomst. En als er toch een geschil ontstaat, dan staan wij u bij!

Tuchtrecht en arbitrage

We zien het vaak: Een speler of trainer wordt gestraft met een schorsing, boete of bijvoorbeeld puntenaftrek of tijdsstraf, op grond van het tuchtrecht. Maar dit is niet altijd terecht. Wij staan u bij en voeren verweer. Schriftelijk of als dat nog is voor een arbitragecommissie. Vaak met succes zodat weer kunt doen waar het om gaat, onbezorgd sporten.
Op grond van de reglementen worden sporters met enige regelmaat de toegang tot wedstrijden ontzegd. Ook dit is niet altijd terecht. Onze ervaren advocaten en juristen beoordelen graag uw kansen op succes en gaan tegen de uitsluiting in bezwaar.

Letsel en aansprakelijkheid

U heeft letsel of andere schade opgelopen tijdens het uitoefenen van uw sport óf u wordt aansprakelijk gesteld voor het veroorzaken van lichamelijk letsel. De gevolgen kunnen in beide situaties groot zijn. Het is dan ook belangrijk dat u zich bij laat staan door een specialist. Onze advocaten en juristen zijn gespecialiseerd in de sport, beoordelen uw situatie en behartigen uw belangen.
Lees hier meer over de horrorcrash van Fabio Jakobsen.

Doping

Het Nationaal Dopingreglement (NDR) is opgenomen in de regelgeving van de sportbonden en valt onder het tuchtrecht. U kunt op grond hiervan verdacht worden van overtreding het reglement. Bijvoorbeeld om u beschuldigd wordt van het gebruik van doping, het onvoldoende meewerken aan controles of onjuistheden in de ‘whereabouts’. In dat geval is belangrijk dat u direct de hulp inschakelt van een gespecialiseerde advocaat. De regelgeving is complex en u loopt het risico uw belangen te schaadden wanneer zelf gaat communiceren met de dopingautoriteit. Dit kan een grote invloed hebben op het krijgen van een straf of de hoogte daarvan.
Onze doping advocaten hebben op het hoogte niveau ervaring met het bijstaan van sporters die verdacht worden van dopinggebruik. Onze advocaten hebben proceservaring tot aan het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). Hoe eerlijk is het dopingbeleid? Bekijk het op onze Linkedin

Portretrecht en privacy

Het komt helaas regelmatig voor: Er wordt lichtzinnig omgegaan met uw portretrecht of uw privacy. De wet beschermt u hier tegen en de advocaten en juristen helpen u graag einde te maken aan de schendig van deze rechten.

Heeft u vragen over één van deze onderwerpen of een andere juridische vraag? Neem contact op met het Juridisch Sportloket.

Onze specialisten

mr. Remco Wortel

mr. Remco Wortel

Advocaat sportrecht

mr. Gijs Volders

mr. Gijs Volders

Advocaat sportrecht

mr. Corné van de Wiel

mr. Corné van de Wiel

Jurist Sportrecht

Kan die kopbal nog wel? Over veiligheid en aansprakelijkheid van sportbonden

Binnen het voetbal hoort de zogenaamde kopbal bij het spel. Maar kan dat nog wel? Van Muhammad Ali weten we inmiddels dat hij na zijn sportcarrière dement is geworden als gevolg van hersenletsel, waarschijnlijk ontstaan door de...